Panenský olivový olej, součást prémiové kolekce Signature, se lisuje z plodů prastarých olivovníků rostoucích v srdci národního parku Sierra Subbética, v Andalusii. Olivový olej Epicure se za studena lisuje z oliv odrůdy hojiblanca a picuda, které se pěstují v olivových hájích kolem vrcholu La Tiñosa, (nadmořská výška 1570 m). Jedná se o nejvyšší vrchol provincie Córdoba, kde se v městečku Priego de Córdoba nachází i sídlo a výrobní zázemí firmy Knolive. Výsledkem klimatických a topografických zvláštností oblasti má tento za studenavylisovaný olej jemně zelenou barvu se zlatavými odlesky.S ohledem na horský terén se olivy sklízejí výhradně ručně, období sklizně trvá od října až do listopadu. Celá oblast kolem městečka Priego de Córdoba je historicky známá jako region s vynikající kvalitou olivových olejů, pochází odtud i jeden z 5 nejlepších olejů na světě Rincón de la Subbética. Knolive Epicure byl oceněnen v sezoně 2017 / 2018 jako nejlepší extra panenský olej na světě, v roce 2020 oleje této značky získaly 25 mezinárodních ocenění a celkem se mohou pyšnit sbírkou více než 900 cen. Hornatá, avšak po celý rok sluncem zalitá oblast kolem Priego de Córdoba ve španělské Andalusii dává olivovému oleji přidanou hodnotu, kterou poznáte při jeho ochutnání. Jedinečný olivový olej ze Středomoří – Knolive Epicure, ten nejlepší dárek pro vaše smysly. AROMA: delikátní vůně zralých rajčat a čerstvě posečené trávy se mísí sladkou vůní mandlíCHUŤ: svěží, ovocná chuť jablka a zralých zelených oliv doplní v závěru lehce hořký tón mandlí s příjemným ocáskem bílého pepřeHODÍ SE: pro přímou konzumaci. Ideální na tousty, opečený chléb, gurmánské speciality, míchané a rajčatové saláty, masa, tučné ryby a vybraná jídla.Poskytne vám gurmánský zážitekObjevíte dokonalou chuť a aromaJe šetrný vůči životnímu prostředíZískal řadu ocenění a uznání po celém světě Ryzí dotek Středomoří. Olivový olej je, na rozdíl od oleje ze semen, bohatý na vitamín E, mononenasycené mastné kyseliny (až 83 %) a antioxidanty – látky prospívající žaludku, dvanáctníku a kardiovaskulárnímu systému. Navzdory všeobecně zažité představě olivový olej obsahuje jen 9 kalorií / gram, což je stejně jako rostlinné oleje, mnohými považované za více "light". Současné odborné studie vyvracejí další mýtus, totiž že olivový olej není vhodný na smažení. Naopak! Díky svému specifickému chemickému složení je panenský olivový olej nejen zdravější, ale také až 5x odolnější vůči vysokým teplotám než olej rostlinný. Studie ukazují, že vaření s extra panenským olivovým olejem může dokonce zvýšit obsah živin ve vašem jídle. Je to proto, že antioxidanty v extra panenském olivovém oleji jsou tak odolné vůči vysokým teplotám, že se nerozkládají a místo toho jsou nakonec absorbovány vařeným jídlem, takže extra panenský olej kromě jiného také pomáhá vařenému jídlu zadržovat v sobě některé živiny, které se vařením obvykle ztrácejí. Použití olivového oleje v kuchyni je opravdu všestranné. Knolive Epicure. lisovaný tradiční metodou za studena1. místo mezi oleji na světě v sezóně 2017/2018skleněná lahev zlatozelené barvy250 ml
Značka: | Potten & Pannen - Staněk |