V posledních letech se i k nám dostal trend venkovního vaření s přáteli. Tento gril na dřevěné uhlí s grilovací plochou 41 x 25 cm a pochromovaným grilovacím roštem je vhodným společníkem, ať už jedete stanovat, kempovat nebo si prostě chcete vychutnat grilování s přáteli v parku. Technické info a rozměry:. grilovací rošt: 42 x 26 cmhmotnost: 5,2 kgvýška x šířka x hloubka: 37 x 53 x 31 cmProdloužená záruka10 let záruka na kotlík a poklop (tělo grilu)5 let záruka na madla a čistící systém2 roky záruka na ostatní díly Otočné nohy. Aby byl gril ještě více praktický, má ve své základní sestavě otočné nohy, které krom toho, že slouží jako pojistka když gril přenášíte, tak při grilování chrání zem před ožehnutím. Bezpečnost především. Díky madlu z duroplastu s tepelným štítem je manipulace s grilem doopravdy hračka. Madlo je dále odolné vůči žáru a UV záření. Regulace teploty. Na poklopu jsou dva průduchy s hliníkovým uzávěrem pro snadnou obsluhu při regulaci teploty. Rošt. Grilovací rošt je pochromovaný pro lepší lepší údržbu. Stavba grilu. Tělo grilu (kotel s poklopem) je samozřejmě porcelánem smaltovaný, pro vyšší odolnost a lepší uchovávání tepla. Proč grilovat s poklopem?. Poklop je nejdůležitější součástí OGS „Originální grilovací systém“. Díky uzavřenému poklopu může vzduch cirkulovat a v tuto chvíli, díky správnému poměru vzduchu a žáru bude váš pokrm připraven nejen rychleji a rovnoměrněji ale také šetrněji. Navíc díky poklopu můžete grilovat i v zimě! Přímá grilovací metoda. Přímé grilování závisí na jedné věci a to je rozložení uhlíků, které budou přímo pod grilovanou surovinou. Pokud chystáte grilování steaků, špízů, zeleniny nebo jiného pokrmu, který negrilujemedéle než 30 minut je tato metoda právě pro vás. Nepřímá grilovací metoda. Nepřímá grilovací technika se využívá především jako náhrada pečení v troubě. Závisí na rozložení žhavých uhlíků, nejsou přímo pod grilovanou surovinou. Při nepřímé grilovací technice můžete připravit koláč, vetší kousky masa nebo jakýkoliv pokrm, který ke své přípravě potřebuje více než 30 minut.Před vynálezem kotlového grilu se grilovalo pouze v otevřených cihlových grilech, které nebyli přenosné a při nepříznivém počasí se nedal nijak chránit – nebyl k dispozici žádný poklop, který by ochránil žhnoucí palivo, natož připravovaný pokrm.Velký příznivec grilování, dobrého jídla ale také otec jedenácti dětí George Stephen (zakladatel firmy Weber), nebyl s tímto stylem grilování spokojen a ani smířen. Přemýšlel, jak stávající způsob grilování změnit, aby bylo snazší a praktičtější. Revoluční nápad využít ke konstrukci zahradního grilu lodní bójku se zrodil při plachtění. Psal se rok 1952 a George Stephen vytvořil prototyp kotlového grilu tím, že přepůlil kovovou bójku, kdy spodní části přidal nohy a vytvořil z ní kotel a horní část použil jako poklop. V podobném designu je kotlový gril značky Weber veden dodnes.Díky nápadu s kovovou bójí se zrodila firma Weber, která klade důraz na spojení vysoké kvality ale také dlouholeté spolehlivosti.
Značka: | Weber |