Fondue vymysleli švýcarští alpští pastýři, kteří žili daleko od civilizace a jedli jen to, co si sami vyrobili − chléb a sýr. Teplé sýrové omáčky připravovali z jednoho až dvou druhů sýra a vína nebo třešňovice. Až mnohem později vznikly další kombinace.Výborné sýrové fondue připravíte především z ementálu, nivy či hermelínu. Sýr rozpustíte v hrnci na mírném ohni. Přidat můžete trochu smetany, koření nebo česneku. Na jehlice pak napichujete kousky pečiva nebo masa a máčíte je v rozpuštěné sýrové hmotě.Sýrový fondue set sestávající z 10 dílů, je vyrobený v kombinaci žáruvzdorné keramiky, kovu, dřeva, plastu a nerezové oceli.Set obsahuje: 1x keramickou dekorovanou pánev s rukojetí 1x dřevěný tác 1x kovový stojánek 1x nerezový hořák 6x nerezovou vidličku s plastovou rukojetí
Značka: | Kela |
Barva: | Černá |