Značka Nordic Ware umí tvar bábovek přizpůsobit dnešním požadavkům, jako je například bábovková forma na dort Charlotta.Tento lahodný moučník původem z Francie je ve své tradiční podobě tvořený dlouhými cukrářskými piškoty a vanilkovým krémem. Dokonalý korpus připravíte snadno pomocí formy a když obvod dortu ještě ozdobíte krásnou mašlí, budete mít nejen slavnostní dezert, ale také úžasný dárek. Krém, který je v tomto dortu neméně důležitý můžete připravit ze šlehačky, tvarohu, zakysané smetany nebo mascarpone. A hlavně nezapomeňte dozdobit hromadou ovoce! Materiál: litý hliník, nepřilnavý povrchRozměr: vnitřní Ø 20 cmObjem: 1,4 lZáruka: 10 let Vyrobeno v USAZdravotně nezávadnáForma je vyrobena z masivního litého hliníku, který zajišťuje perfektní rozvod tepla. Sám výrobce tak doporučuje snížit při pečení teplotu klidně až o 15°C, než je uvedeno v receptech. Pro co nejkvalitnější výsledek doporučujeme pečení hutnějších těst (máslových, třených, kynutých), které dají vyniknout všem detailům formy. Pokyny pro údržbu. Před prvním použitím a po každém následujícím umyjte ručně teplou mýdlovou vodouNepoužívejte kovové předměty či drátěnkyPro odstranění odolnějších usazenin těsta použijte měkký kartáčekFormu napňujete maximálně do 2/3Nikdy nepoužívejte pro vymazání olivový olej, slunečnicový olej ani jiné běžné stolní olejeDoporučujeme formu vymazávat sádlem nebo přepuštěným máslem,popřípadě vystříkat speciálním, k tomu určeným olejem ve spreji a vysypat polohrubou moukou Lidský přístup. Nádherné bábovkové formy značky Nordic Ware jsou vyráběny s viditelnou péčí a to i díky tomu, že při výrobě dochází také na ruční opracování. Proces vytvoření unikátních bábovek v Nordic Ware zdokonalují už přes 70 let, tak aby formy byly nejen jedinečné ale také dokonale funkční. Materiál. Hliník, který se používá pro výrobu forem, se v prvním kroku roztaví při teplotě 650°C a následně pak vtéká jako tekutý do záchytné komory, kde tlakové rameno vtlačuje tekutý hliník do formy.Tento proces musí být rychlý, protože trvá pouze pár vteřin, než hliník ztuhne. Poté se forma otevře a je možné z ní vyjmout velice horkou, ale pevnou hliníkovou formu na bábovku. Hliník je velmi tvárný, proto mohou být formy Nordic Ware vytvarovány do nejmenšího detailu. Povrch. Po odlití do příslušného tvaru má ale forma před sebou ještě dlouhou cestu, dalším krokem je oříznutí přebytečného hliníku po obvodu formy. Pak se forma odešle na další zpracování, kde prochází řadou dokončovacích procesů, včetně začišťování pomocí vibračního zařízení, ochranného postřiku proti korozi a zdrsnění povrchu. Pak je forma důkladně omyta, opatřena nástřikem nepřilnavého povrchu a vytvrzena pomocí pryskyřice bez příměsi PFOA.Americká značka Nordic Ware začala svou historii psát v roce 1946, kdy firmu založili metalurgický inženýr se švédskými kořeny, David Dalquist, společně se svou manželkou Dorothy. Do povědomí zákazníků se však firma dostala až roku 1950, kdy Davida navštívila skupina hospodyněk a požádala ho o vytvoření klasické bábovkové formy, kterou znali ze svých evropských domovin. David jejich přání vyslyšel a vytvořil světově známé Bundt, což je patentově chráněné označení bábovkových pečících forem. Další zvrat přišel v roce 1966. V americkém Houstonu se konala prestižní soutěž v pečení (Pillsbury Bake-Off), kde soutěžící Ella Helfrich obsadila 2. místo s formou Nordic Ware s otvorem uprostřed a upekla dnes už ikonický recept Fudge Tunel, který zaručil slávu nejen jí ale hlavně značce Nordic Ware, která se doslova přes noc stala hitem.Dnes má formu Nordic Ware téměř 70 miliónů domácností, a toto číslo stále roste. Společnost sídlí v Minneapolis ve státě Minnesota, kde má rovněž své vývojové centrum. Značka Nordic Ware totiž neustále obměňuje svůj prodejní sortiment o nové tvary a sezonní formy. Když je forma navržena, vytiskne se nejprve 3D model a pak se teprve začíná s výrobou. Vše od vzniku až po expedici výrobku na jednom místě.
Značka: | Nordic Ware |
Barva: | Zlatá |