Sada 25 kusů pro zdravou úrodu jahod Plastové podložky pod jahody jsou praktickým pomocníkem při pěstování tohoto oblíbeného ovoce. Rozepnutou podložku umístíte pod rostlinu a jednoduše zacvaknete, čímž podložka vytvoří pod jahodníkem ochraný límec a jahody tak můžou dozrávat v suchu. Podložka zabrání kontaktu plodů se zemí, díky čemuž nedojde k jejich zplesnivění či znečištění a rostlinky se také lépe okopávají. Podložky také znesnadňují přístup slimáků k zrajícím jahodám. Podložky pod jahody dodáváme jako sadu 25 kusů. Materiál: plast Průměr: 30 cm Tip na recept: JAHODOVÉ TIRAMISU S ČOKOLÁDOU 450 g mascarpone 60 g moučkového cukru 125 ml mandlového likéru Amaretto 100 g nastrouhané 70% čokolády 300 ml smetany ke šlehání šálek silného espresa 3 lžičky krupicového cukru 2 balení dlouhých cukrářských piškotů 500 g jahod 1. Připravte si větší šálek silného espresa a nechte ho vychladnout. 2. Ve větší míse našlehejte ruční metlou sýr mascarpone, moučkový cukr, 3 lžíce likéru a 2/3 nastrouhané čokolády. 3. V menší misce ušlehejte smetanu a pomalu ji vmíchejte do připraveného krému. 4. Do hlubokého talíře si připravte vychladlou kávu a zbytek likéru, přidejte 3 lžičky krupicového cukru a promíchejte. 5. Omyté jahody nakrájejte na silnější plátky. Piškoty postupně namáčejte ve směsi kávy a vyložte těsně dno misky. Na piškoty urovnejte vrstvu krému, vrstvu nakrájených jahod a celý postup zopakujte až do potřebné výšky. Zakončete krémem, který ještě posypejte zbývající třetinou čokoládou. Dezert nechte vychladit do druhého dne. Další tipy na zajímavé recepty s jahodami naleznete na našem blogu.
Značka: | DK Plast |