Originální Weber kotlový gril nadřevěné uhlí s roštem Ø 57 cmvycházející z odkazu legendy rozpůlené bojky, je vylepšený o inovace, jako je hlubší popelník, vyšší nohy a integrované háčky na náčiní. Stále přináší autentický zážitek pro všechny milovníky grilování spojeného se zvukem praskajícího ohně a vůní kouře.Tento gril se může pochlubit trojmo poniklovaným grilovacím roštem z kvalitní nerez oceli průměru 57 cm, který unese i pořádnou pečeni, aniž by se zohýbal. Součástí poklopu jsou nerezavějící hliníkové ventily, které zajišťují správnou cirkulaci vzduchu. Samozřejmostí je teploměr, zabudovaný v poklopu, a umožňující tak stálou kontrolu optimální teploty a také patentovaný One-Touch čisticí systém z nerez oceli, kdy jednou rukou přemístíte popel z kotle do hlubokého uzavřeného popelníku. Důmyslný integrovaný háček pro snadné zavěšení poklopu k tělu grilu - odpadá řešení zákeřné otázky "kam s ním?", když potřebujete zkontrolovat či obrátit připravovaný pokrm. Technické info a rozměry:. grilovací rošt: Ø 57 cmhmotnost: 12,8 kgvýška x šířka x hloubka: 107 x 65 x 67 cm (zavřený poklop) 92 x 78 x 65 cm ( bez poklopu) 7 + 1 dobrý důvod pro gril Weber Original Kettle E-4710. vysoké nohy pro pohodlné grilovánísnadná údržba a vysoká odolnost povětrnostním vlivům (porcelánem smaltovaný poklop i kotel)jednoduchá manipulace s popelem – One-Touch čistící sytém z nerez ocelitrojmo poniklovaný nerez grilovací roštzajištění správné cirkulace vzduchu shora – nerezavějící hliníkové průduchy v poklopumadlo kotle z odolného duroplastu má na sobě háčky na náčiníjednoduchá manipulace s celým grilem – velká kola do každého počasí A ještě něco navíc. 10 let záruka na kotel, poklop a madla2 roky na ostatní díly Teploměr v poklopu. Integrovaný teploměr přímo v poklopu pro snadnou kontrolu teploty uvnitř grilu. Proč grilovat s poklopem?. Poklop je nejdůležitější součástí OGS „Originální grilovací systém“. Díky uzavřenému poklopu může vzduch cirkulovat a tak díky správnému poměru vzduchu a žáru bude váš pokrm připraven nejen rychleji a rovnoměrněji, ale také šetrněji. Navíc díky poklopu můžete grilovat i v zimě! Přímá grilovací metoda. Přímé grilování závisí na jedné věci a to je rozložení uhlíků, které budou přímo pod grilovanou surovinou. Pokud chystáte grilování steaků, špízů, zeleniny nebo jiného pokrmu, který se negriluje déle než 30 minut je tato metoda právě pro vás. Nepřímá grilovací metoda. Nepřímá grilovací technika se využívá především jako náhrada pečení v troubě. Závisí na rozložení žhavých uhlíků, nejsou přímo pod grilovanou surovinou.Takto můžete připravit třeba koláč, větší kousky masa nebo jakýkoliv pokrm, který ke své přípravě potřebuje více než 30 minut. Weberova 11 aneb velmi stručný příběh značky . Před vynálezem kotlového grilu se grilovalo pouze v otevřených cihlových grilech, které nebyly přenosné a při nepříznivém počasí se nedaly nijak chránit – nebyl k dispozici žádný poklop, který by ochránil žhnoucí palivo, natož připravovaný pokrm.Zakladatel firmy Weber, otec 11 dětíGeorge Stephen, byl také velký příznivec rodinného grilování a dobrého jídla, a rozhodně tedy nebyl s tímto stylem grilování spokojen. Přemýšlel, jak stávající způsob změnit tak, aby bylo grilování snazší a praktičtější. Revoluční nápad využít ke konstrukci zahradního grilu lodní bójku se zrodil při rodinném plachtění. Psal se rok 1952 a George Stephen vytvořil prototyp kotlového grilu tím, že přepůlil kovovou bójku, kdy spodní části přidal nohy a vytvořil z ní kotel a horní část použil jako poklop. V podobném designu je kotlový gril značky Weber veden dodnes.Firma Weber, zrozená díky nápadu s kovovou bójí, klade stále důraz na spojení vysoké kvality, užitné hodnoty a dlouholeté spolehlivosti.
Značka: | Weber |
Barva: | Černá |